lauantai 21. marraskuuta 2015

Lähtökuopissa

Hallo!

Huomenna olisi lähtö Saksaan neljän lähihoitajaopiskelijan kanssa, jännän äärellä ollaan. Lähden matkaan odottavin mielin, tavoitteena on tutustua kahteen työssäoppimispaikkaan ja paikalliseen oppilaitokseen. Tarkemmin kohteena on Bergheim. Tämä viikko on mennyt käytännön järjestelyjen parissa ja opiskelijoiden kanssa ollaan pariin otteeseen kokoonnuttu suunnittelemaan matkaa ja käymään läpi matkan ja työssäoppimisen tavoitteita. Jaksona on sairaanhoito ja huolenpito, tämän jakson ammattitaitovaatimukset on matkassa ja niitä aletaan heti alkuviikosta opiskelijoiden kanssa käymään läpi.

En ole koskaan käynyt Saksassa, joten uusi kohde luvassa. Saksan kielen taitoni perustuu lähinnä saksalaiseen rikossarjaan kahden keikka, jossa herr Matula ratkaisi rikoksia. Ja toki osaan sanoa ich liebe dich. Eli näillä mennään! Minulla on kyllä lentokoneeseen varattuna saksan kielen sanastoa, tuo ich liebe dich voisi lähinnä hämmentää saksalaisia kollegoita.

Lentokone pyrähtää ilmaan huomenna klo 7.40, joten aikainen aamu luvassa. Kohta puolin lähden Helsinkiin ja vietän ensi yön lentokenttähotellissa. Ammattitaitovaatimusten lisäksi pakattuna on jo passi ja hammasharja. Sekä kuvan ulkopuolelta villasukat.








Saksassa meitä on vastassa tuttu opettaja Marc, joka vieraili loppukesästä meidän oppilaitoksessa omien opiskelijoidensa kanssa. Kävimme mm. Kouvolassa katsomassa pesäpalloa, ei ollut saksalaisille kovinkaan tuttu laji. Oli mukavaa, mutta myös haastavaa kertoa kansallispelistämme englanniksi. On mukava lähteä matkaan kun vastassa on tuttu ihminen, joka on luvannut meitä Bergheimissa opastaa ja auttaa. Tuliaiseksi saksalaiset kollegat saavat suklaata, ja toki joulupukin maasta täytyy viedä joulupukki -suklaata.

Nyt vielä viime hetken pakkaukset ja saksan kielen opettelut. Kun palaan, lupaan osata muutakin kun ich liebe dich.

Blogia pyrin kirjoittamaan matkan aikana päivittäin, kunhan tekniikka pelaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti