tiistai 24. marraskuuta 2015

Tiistai 24.11

Mahtava päivä! Vietin tämän päivän erityiskoulussa, schume Zum Römerturm http://test.schulezumroemerturm.de/index.PHP
Schule Zum Römerturm

Täällä Henna ja Lotta tekevät neljän viikon työssäoppimisjaksonsa. Aamulla menin seuraamaan Lotan luokan päivää. Aamu alkoi sillä, että opiskelijat valmistivat itselleen aamupalan. He maksavat joka kuukausi 13 euroa, hakevat tarvikkeet kaupasta ja valmistavat aamupalan itse ennen koulupäivän alkua. Luokassa oli 15-16 -vuotiaita opiskelijoita, ryhmäkoko oli 12. Aamupalan he tekevät itse, jotta he osaisivat toimia itsenäisesti kun muuttavat jossain vaiheessa mahdollisesti yksin asumaan. Opiskelijoilla oli erilaisia oppimisvaikeuksia, keskittymisvaikeuksia, autismia. Opettajia oli tänään kaksi ja yksi avustaja.

Aamupalan jälkeen toinen opettajista lähti kolmen opiskelijan kanssa tekemään puukäsitöitä, olin aamupäivän heidän mukanaan. Loput opiskelijat jäivät matematiikan tunnille. Lounaan jälkeen neljä opiskelijaa kutsui meidät katsomaan tanssiesitystään, he olivat niin mielissään kun tulimme. Tämän jälkeen saimme valita mihin tunnille menemme, valitsin jalkapallotunnin, joka heillä on joka tiistai. Opiskelijat olivat todella välittömiä ja ottivat meidät hyvin vastaan. Vaikka yhteistä kieltä ei ollut, homma sujui loistavasti.
Koko koulu oli innoissaan kun ovat saaneet vieraita Suomesta, he halusivat oppia englantia, ja sitä harjoittelimmekin heidän kanssaan. Välitunnilla ympärillä parveili iloisia lapsia ja kysymysten tulva oli valtava. Opettajat olivat upeita, heidän suhteensa lapsiin oli jotain todella hienoa, kuri oli kova, mutta paljon myös halattiin ja naurettiin.
 

Illalla käytiin opiskelijoiden kanssa läpi alkuviikon kokemuksia ja mietittiin tavoitteita työssäoppimisjaksolle ammattitaitovaatimusten pohjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti